2020. október 22. csütörtök

2020. október 14., szerda 16:44

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - 1000 halott: megbukott a kormány járványkezelése

Több mint 40 000 fertőzött és 1000 halott, ennek zöme az elmúlt hetekben. A kormány láthatóan bedobta a gyeplőt és belenyugodott a koronavírus elszabadulásába. A magyar lakosságot magára hagyták.

Az Orbán-kormány képtelen reagálni a pandémia rohamos terjedésére. Helyzetkezelése semmit sem változott a nyár óta, miközben a számok exponenciálisan növekednek. A nyári időszakban több hónap (!) állt rendelkezésre ahhoz, hogy az Orbán-kormány felkészüljön a második hullámra, de ezt láthatólag átaludta; érdemi döntések helyett csak sodródik az eseményekkel, magukra hagyva az embereket. Eluralkodó félben van a tehetetlenség és a közöny, mintha az Orbán-kormány lemondott volna a vírusterjedés érdemi kezeléséről.

Kiadó: Párbeszéd