OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 08:23

A Le az adók 75%-ával Párt közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - A gyenge forint és a kiskereskedelmi adó miatt magasak az élelmiszerárak

    Miközben az Európai Unióban 0,4%-os volt az éves infláció a pandémia és az állami korlátozások miatti kereslet szűkülése miatt, itthon az élelmiszerárak 7,7%-kal drágultak az előző év azonos időszakához képest.

Az áremelkedésben három tényező játszik fontos szerepet. A rendkívül alacsonyan tartott jegybanki alapkamat miatti gyenge forint, a hitelmoratórium miatti pénztúlkínálat, végül pedig a kiskereskedelmi üzletágakra májustól kivetett különadó. A kiskeresekedelmi adóra egyes üzletágak leépítéssel, mások pedig az árak emelésével reagáltak.

Az Eurostat kimutatása szerint az árak a koronavírus járvány alatt bevezetett állami hiteltörleszthetőségi korlátozások és a kiskereskedelmi adók bevezetése után szálltak el. A LA75 párt a járvány kitörésekor hangsúlyozta, hogy a korlátozásoknak és az adócsökkentés elmaradásának súlyos következményei lehetnek. A kormány azonban mégis inkább baloldali, piackorlátozó és az állami tervgazdaság méretét növelő szocialista rendeleteket fogadott el.

Javasoljuk a kulturális- és sport lobbiszervezeteknek juttatott állami támogatások visszavágását és az ezzel megfelelő mértékű adócsökkentést.
     Kiadó: Le az adók 75%-ával Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.