OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 11:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Norvégiában bojkottálják, Magyarországon támogatják azokat, akik megakadályozzák a szakszervezeti érdekvédelmet

    Míg a norvég miniszterelnök képes arra, hogy bojkottáljon egy olyan céget, nevezetesen Wizz Air-t, amely megakadályozza, hogy a dolgozók szakszervezetekbe tömörüljenek, addig a magyar kormány az ilyen cégeket támogatja a munkavállalókkal szemben.

Magyarország kormánya ugyanis már nyíltan bevallotta, hogy üldözi a szakszervezeti érdekvédelmet, amikor Szijjártó Péter egyenes kirúgással fenyegette meg azokat, akik "szakszervezetesdit akarnak játszani" a külügyminisztériumban.

Azonban az MSZP szerint a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére, pénzügyi helyzetük erősítésére van szükség. Részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanannyi költségvetési támogatást. Kezdeményezzük, hogy azokon a településeken, ahol szakszervezet működik, ott a szocialista polgármesterek mellett jöjjön létre tanácsadó testület a helyi vállalatok szakszervezeti vezetőiből, kössenek partnerségi meg- állapodásokat a helyi nagyobb szakszervezetekkel, valamint vonják be a szakszervezeti vezetőket az önkormányzati munkába.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.