OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 11:59

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) -

    Schiff Mónika, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának vezetője mutatta be a Rithnovszky-díjat, mellyel az MVGYOSZ azon személyek és családok áldozatos és megfizethetetlen munkáját köszöni meg és teszi láthatóvá, akik önkéntes kölyöknevelőként vállalnak részt a vakvezetőkutyák képzésében. A díj névadója Vitéz Lovag Rithnovszky János, a vakvezetőkutya-kiképzés magyarországi alapító atyja, aki évtizedeken át szilárd meggyőződéssel munkálkodott az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának létrehozásán. 2020-ban összesen tíz önkéntes vehette át a frissen alapított elismerést. Türelmes, kitartó és szeretetteljes munkájukért a szövetség ezúton mond köszönetet minden látássérült személy nevében!

A Braille-emlékérmet évről évre azon személyeknek adományozza az MVGYOSZ, akik munkájukkal vagy önkéntes tevékenységükkel sokat tettek a vak és gyengénlátó emberek társadalmi befogadásáért. Idén hárman – Horváth Zoltán, Nagy Zsuzsanna és Nagyné Papp Edit – a vak és gyengénlátó emberek körében kifejtett közösségépítő munkájukért részesültek a kitüntetésben. Dr. Kiss B. István ügyvédként a sorstársainak évtizedeken át nyújtott ingyenes jogi tanácsadással, valamint a szövetség szervezeti átalakulása során végzett munkájával érdemelte ki az MVGYOSZ elnökségének elismerését.

     Az MVGYOSZ virtuális fehérbot napi műsora az MVGYOSZ Youtube-csatornáján nézhető vissza.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.