OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 12:14

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - 2020.10.08.-án került megrendezésre a Junior Achievement Magyarország, az EIT RawMaterials és a Kurázsi Konzorcium Innovációs Versenye, amely most először online konferenciaként valósult meg, egyetemista csapatok részvételével.

    Az ország több egyeteméről érkező diákok a reggeli órákban tudták meg a kihívást, amire az általuk kitalált start up vállalkozással kellett megoldást találniuk. A kihívást Gomkötő Imre az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) delegáltja ismertette. A szervezők olyan ötleteket és megoldásokat vártak, amelyek elősegítik a kulcs nyersanyagokhoz való hozzájutás társadalmi elfogadottságát. A nap folyamán a 4-5 fős csapatokat az mini-vállalkozásuk továbbfejlesztésében a területükön kiemelkedő szakemberek segítették.
A csapatok nagyszerű munkát végeztek, a kihívásra válaszul igazán ötletes start up-ok születtek. Az döntés nehezen született meg, de végül a dobogó legfelső fokára a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának csapata állhatott akik a nyersanyag-újrahasznosítást újszerű okoskukák által forradalmasítaná.
Ezúton is gratulálunk a csapatoknak a remek teljesítményért!

     Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.