2020. október 22. csütörtök

2020. október 15., csütörtök 12:14

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - 2020.10.08.-án került megrendezésre a Junior Achievement Magyarország, az EIT RawMaterials és a Kurázsi Konzorcium Innovációs Versenye, amely most először online konferenciaként valósult meg, egyetemista csapatok részvételével.

Az ország több egyeteméről érkező diákok a reggeli órákban tudták meg a kihívást, amire az általuk kitalált start up vállalkozással kellett megoldást találniuk. A kihívást Gomkötő Imre az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) delegáltja ismertette. A szervezők olyan ötleteket és megoldásokat vártak, amelyek elősegítik a kulcs nyersanyagokhoz való hozzájutás társadalmi elfogadottságát. A nap folyamán a 4-5 fős csapatokat az mini-vállalkozásuk továbbfejlesztésében a területükön kiemelkedő szakemberek segítették.
A csapatok nagyszerű munkát végeztek, a kihívásra válaszul igazán ötletes start up-ok születtek. Az döntés nehezen született meg, de végül a dobogó legfelső fokára a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának csapata állhatott akik a nyersanyag-újrahasznosítást újszerű okoskukák által forradalmasítaná.
Ezúton is gratulálunk a csapatoknak a remek teljesítményért!

Kiadó: Junior Achievement Magyarország