OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 13:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Orbán ne akadályozza az unió klímacéljait, támogassa a közösen elfogadott terveket!

    Az Európai Tanács két napos ülésén egyik kiemelt téma lesz az éghajlatváltozás. Orbán Viktornak végre színt kell vallani, mennyire elkötelezett klímaharcos. Sok időnek el kellett telni, míg a fideszes, klímahisztiről szóló narratíva kicsit módosult. A miniszterelnök idén ugyan klímavédelmi akciótervet jelentett be, a múlt héten azonban a fideszes EP-képviselők nem támogatták az unió új éghajlati törvényét, vagyis ha tettekről van szó, akkor a fideszesek gyáván elmenekülnek.

A DK szerint itt az ideje, hogy Orbán Viktor és bátor cimborái ne gáncsolják el lépten-nyomon az uniós klímacélokat. Minden magyar ember, európai állampolgár érdeke, hogy drasztikusan, a lehető leggyorsabban vezessük be azokat az intézkedéseket, melyekkel meg lehet állítani az éghajlatváltozást. Éppen ezért felszólítjuk Orbán Viktort, szavazza meg a 65%-os csökkentési tervet, vagyis, hogy 10 év múlva ennyivel legyen kevesebb a szén-dioxid kibocsátás. Orbánnak most végre lehetőség van a képzeletbeli démonok helyett valódi problémákkal megküzdeni. A magyar kormánynak most kell bátornak lennie, és felvenni a harcot egy olyan éveken át húzódó küzdelemben, amelyben a tét: megmarad-e Magyarország olyan éghajlattal, olyan természeti kincsekkel, amilyennek szeretjük.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.