OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 14:41

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - A kormány az oktatásban is a lovak közé dobta a gyeplőt

    A járvány második hulláma minden nap fokozódó fertőzöttséget és halálozási mutatókat produkál. Bizonyított tény, hogy a zárt közösségek, különösen az iskolák és idősotthonok a járvány melegágyai. A magyar pedagógusok közül egyre többen - már akik még a pályán maradtak -  a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, ezért fokozottan igényt tarthatnának a koronavírus elleni védelemre.

A kormány ehhez képest mindössze szlogenek és közlemények kiadásával igyekszik teljesíteni azt a kötelezettségét, amelyet nem háríthat át másra. Tétlenségüknek köszönhetően már három pedagógus esett bizonyítottan áldozatául a járványnak, és számos fertőzött tanár kényszerül karanténba, otthoni ápolásra, amelynek idejére az állam még a jogosan járó 100 százalékos táppénzt sem biztosítja.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a járvány sújtotta országok tapasztalatait és ajánlásait semmibe veszi, és az iskolai teszteléseket szinte lenullázza. Teszi ezt annak ellenére, hogy ezzel jelentősen csökkenthetné az iskolákban a fertőződést.

Az EMMI kimutatásai bizonyítják, hogy a pedagógusok létszáma minden eddiginél alacsonyabb lett ebben a tanévben. Ki tanítja majd gyermekeinket, ha a vírus tovább tizedeli még ezt az egyre zsugorodó állományt is, ráadásul az állam hallgatólagos részvételével?

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.