2024. április 25. csütörtök

2020. október 15., csütörtök 14:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - A spórolós fideszes munkaerőpiaci program helyett a valódi segítséget jelentő 80%-os bértámogatásra van szükség!

A Fidesz ismét bebizonyította, hogy nem tanult semmit az elmúlt időszak eseményeiből, mivel egy új a korábbinál is szerényebb munkaerőpiaci program elindításáról döntött. Érthetetlen ez a fajta spórolás, hiszen már az egész ország érzi, hogy a kormány korábbi elkésett és szűkmarkú intézkedéseinek milyen súlyos következményei lettek: kirúgások, fizetéscsökkenések, cégcsődök és a rekordrövid ideig nyújtott álláskeresési járadék miatt 200 ezer embernek már semmilyen jövedelme sincs.

Az már most tisztán látszik, hogy ez az új program sem fog érdemi segítséget jelenteni. Ez pedig hatalmas felelőtlenség a kormány részéről akkor, amikor még az MNB várakozásai szerint is a mostaninál nehezebb helyzetbe fognak kerülni a cégek és újabb kirúgási hullám fog megindulni, ami miatt több mint százezer ember kerül majd utcára.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, ezért követjük továbbra is a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Mindezek mellett pedig hirdessenek elbocsátási tilalmat a kormányzati szférában!

Kiadó: MSZP Országos Központ