OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 15:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Kásler Miklós észrevette a szociális dolgozókat, de béremelés helyett csak újabb feladatot adott -

    Kásler Miklós ma utasításba adta, hogy a 200 főnél több embert gondozó idősotthonokban mostantól kötelező lesz a lélegeztetőgép rendszerbe állítása. A döntés szakmailag indokolt, azonban végképp értelmezhetetlenné teszi azt, hogy a szociális dolgozók miért nem jogosultak legalább az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítésre.

Kásler Miklós ezzel a döntéssel újfent elismerte, hogy a szociális dolgozók legalább annyira az első vonalban harcolnak a vírussal szemben, mint az egészségügyi dolgozók. A mai utasítás írásos bizonyíték arra, hogy mindez nem csak napi szintű kockázatot, de jelentős többletmunkát is jelent nekik. A kormány ennek ellenére valamilyen épp ésszel megmagyarázhatatlan oknál fogva semmilyen módon nem hajlandó elismerni a munkájukat, miközben az egészségügyi dolgozók bérkiegészítést és fizetésemelést is kaptak március óta.

Az LMP továbbra is azt követeli, hogy a kormány adja meg legalább az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést a szociális dolgozóknak. Tudjuk, hogy ennek a kormánynak mindennél nehezebbre esik elismerni, ha hibázott, de talán több tízezer ember becsülete és egzisztenciája többet ér Kásler Miklós hiúságánál.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.