OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 16:13

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Elfogadhatónak tartják a szakszervezetek a Fővárosi Önkormányzat újraindítási adó tervét, amennyiben ez, vagyis az plusz bevétel garancia arra, hogy a főváros nemcsak megőrzi a munkahelyeket a saját cégeinél, közintézményeinél, hanem béremelésre is fordítja – olvasható a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés közös közleményében.

    A szakszervezetek elfogadhatónak tartják a megemelt iparűzési – újraindítási – adó átmeneti bevezetését a fővárosban azoknál a cégeknél, amelyeknek a bevétele nem csökkent sőt, még esetleg emelkedett is a járvány ideje alatt – írja közös közleményében a MASZSZ, a SZEF, valamint az ÉSZT. A konföderációvezetők azonban hangsúlyozzák: akkor tudják támogatni ezt a tervet, ha ígéretet kapnak arra, hogy a pluszbevételből a főváros megőrzi a munkahelyeket és nyitott a béremelésre is. A közlemény aláírói szerint érthető, hogy miután a kormány jelentős forrást elvont a fővárostól – is –, helyben kell valahogyan pótolni a hiánynak legalább egy részét. Ezért úgy vélik, elfogadható a terv, amely szerint ehhez most olyan cégek nyújtsanak segítséget, amelyek pénzügyi helyzetük alapján megtehetik ezt.
A konföderációk hangsúlyozzák: most több tízezer munkahely megmentése a legfontosabb azért, hogy senki ne maradjon megélhetési forrás nélkül. Közös közleményükben kiemelik: az újraindítási adót kizárólag átmenetinek tekintik.

     Kiadó: Magyar Szakszervezeti Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.