OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 17:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Szégyenletes az NVB mai döntése, a DK a Kúriához fordul

    A fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság ma elutasította a Demokratikus Koalíció népszavazási kezdeményezését, amelyet a mindenkinek járó, ingyenes koronavírus-tesztért indítottunk. Az NVB indoklása bepillantást enged a diktatúrák és a nép viszonyába: szerintük ez kormányrendeleti hatáskör, amibe az emberek nem szólhatnak bele. A kormány tehát előbb a járványvédelmi szakemberek véleményét vette semmibe, amikor nem kezdett ingyenes és tömeges tesztelésbe, most pedig semmibe veszi az emberek akaratát is, akik joggal tartanak igényt a befizetett adóikból vásárolt tesztekre.

A Demokratikus Koalíció a Kúriához fordul az NVB mai szégyenletes döntése után. A DK szerint az embereknek joguk van eldönteni, hogy széleskörű, bárki számára feltételek nélkül elérhető ingyenes koronavírus-tesztelést akarnak, vagy kijárási korlátozásokat és az ország lezárását. A DK szerint ha nem lesz a kérdésben népszavazás és a magyarok nem kényszeríthetik a kormányt a koronavírus-tesztek ingyenessé tételére, az a járvány nyomon követése híján előbb-utóbb korlátozó intézkedésekhez, az ország lezárásához és még nagyobb gazdasági válsághoz fog vezetni. A DK reméli, hogy a Kúria szabad utat ad a népszavazásnak és az embereknek ahhoz, hogy ők döntsék el, melyik utat akarják járni.

Sebián-Petrovszki László
a DK pártigazgatója, országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.