OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 15., csütörtök 18:15

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Kegyelettel emlékezünk a nyilas uralom áldozataira

    1944-ben október 15-én Horthy Miklós egy erősen megkésett és erőtlen kiugrási kísérletét követően, a náci vezetés támogatásával és Szálasi Ferenc vezetésével a Nyilaskeresztes Párt ragadta magához a hatalmat. Az áhított hatalmat megszerző fasiszták nem húzták az időt, még aznap este kivezényelték a Budapesten munkaszolgálatot teljesítő zsidókat a Lánchídra és a Margit hídra, majd a Dunába lőtték őket. A 170 napig tartó nyilas uralom során újraindultak a deportálások, a zsidó és cigány honfitársaink tízezreit küldték kényszermunkára vagy haláltáborba. A megmaradt budapesti zsidóság vagyonát elkobozták és gettóba terelték, ahol a fegyveres nyilasok ezrével végeztek velük.

Örökké emlékeznünk kell a holokauszt áldozataira, ahogy a magyar történelem egyik legsötétebb szégyenfoltjára is! Nem szabad teret engednünk kifogáskeresésnek, felelősséghárításnak, szerecsenmosdatásnak és a történelemhamisításnak! Ez az egyetlen esélyünk arra, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.