OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 16., péntek 09:17

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - 2020-ban négy vidéki helyszínen, hat alkalommal tartottak fogászati szűrést az NGYSZ önkéntes fogorvosai

    A Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője idén az OTP Bank Fogászati Roadshow keretén belül négy vidéki helyszínen végzett ingyenes fogászati szűrést és szájhigiénés tanácsadást. A programot most is ajándék fogkefékkel és fogkrémekkel támogatta a Colgate-Palmolive Magyarország.    

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében 1995 óta járja az országot. Idén a járvány miatt csak szeptemberben tudtak fogorvosi szűréseket végezni és fogápolási és szájhigiénés tanácsadást tartani.

A fogászati busz 4 helyszínen – Balatonfenyvesen, Magyarmecskén, Királyegyházán és Fóton – járt, ahol közel 550 gyerek fogait vizsgálták meg.  A szűrésen hátrányos helyzetű, sérült gyerekek vettek részt, akik szájhigiénés tanácsot is kaptak a fogaik és fogínyük egészségének megőrzése érdekében.

Reméljük, az előző évekhez hasonlóan, jövőre lényegesen több helyszínre tud majd eljutni a busz és több gyermek fogazatát tudják megvizsgálni.  

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.