OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. október 16., péntek 09:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Fókuszban a tüdőgyógyászok a Covid-19 okozta tüdőbetegségek gyógyításában

    A két hazai fejlesztésű szert az orvosok újabb ígéretes lehetőségként tartják számon, amely hatékony lehet a koronavírus okozta megbetegedés kezelésében. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a kínai és japán törzskönyvezett Favipiravir készítményt, mint elsődleges választható gyógyszert, már a járvány kezdete óta használja a klinikai gyakorlatban. Az intézetben jelenleg 90–100 beteget látnak el, negyedük enyhe tüneteket produkál, mintegy 35–40%-uk mérsékelten súlyos és súlyos stádiumba sorolható. A jelentős betegszám felértékeli a kórház lehetőségeit a hazai fejlesztésű gyógyszerek klinikai vizsgálatában: a Korányi szakemberei szerint a Favipiravir jól működik a betegség első fázisában a tünetek csökkentésében, illetve a súlyos következmények visszaszorításában. Most a hazai fejlesztésű változatát vetik be az enyhébb tüneteknél, míg a súlyosabb eseteknél a Remdesivirt tartalmazó hazai fejlesztésű  készítményt kezdték el alkalmazni. A tüdőgyógyászok bíznak benne, hogy mielőbb beigazolódik a gyógyszerek hatásossága és biztonsága, így törzskönyvezésük után a terápia szerves részét képezhetik majd.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.