OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 16., péntek 10:54

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

    - A betegek által otthonukban használható gyógyászati segédeszközök ellátási lánca szintén forráshiánnyal küzd, a több mint egy évtizede változatlan hatósági árak felülvizsgálata rendszerszintű beavatkozást igényel, ellenkező esetben súlyos ellátási zavarok lépnek fel. Egyre több segédeszköz szaküzlet számára tűnik már megoldhatatlannak a szakképzett egészségügyi dolgozók megtartása.
- A döntően exportra termelő magyar orvostechnikai ipar versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy miként tud felkészülni az Európai Unió jövőre életbe lépő orvostechnikai rendeletének (MDR) szigorított szabályaira. A szektor testre szabott képzési és támogatási programok, továbbá a külpiaci sikereket elősegítő nemzeti szabályozás kidolgozását várja a kormányzattól.
- Az egészségügy és az egészségipar modernizációja kéz a kézben jár. A hazai innováció "kvantumugrásának" előfeltétele az új egészségügyi technológiák itthoni alkalmazásának felgyorsítása, a magyar szakemberek általi megismerésük ösztönzése. A kormányzat Egészségipari Stratégiájával összhangban az állami egészségügyi adatvagyon kutatás-fejlesztési célú hasznosítását biztosító, átlátható jogi környezet kialakítása szükséges.
     A javaslatcsomagot kidolgozó orvostechnikai szervezetek az ágazati tapasztalatok megosztásával segíteni kívánják a kormányzat közpolitikai céljainak eredményes megvalósítását. Ennek érdekében szakmai konzultációs fórum létrehozását kezdeményezték a kormányzat és az iparág közös ügyeinek megvitatására.
     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.