OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 16., péntek 11:19

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) -

    A most kiadott adatok a napi ágyfoglaltságot mutatják a fekvőbeteg intézményekben március 14-én, 30-án, április 7-én, 15-én és 19-én. Az adatokból látható, hogy az 58 százalékos átlag mögött óriási intézményi különbségek voltak, és a legsúlyosabb döntésekre a krónikus fekvőbeteg szakellátásban kényszerültek. Március végén a krónikus ellátóhelyek kétharmadában 58 százaléknál alacsonyabb volt a szabad ágyak aránya, ötödükben 80 százalék fölötti volt a foglaltság. Áprilisra az ellátott betegek száma sok esetben a márciusi felére-harmadára esett vissza, és számos kórháznak kellett 2 százaléknál több ágyat felszabadítani.

Az egészségügy leállítása és a kórházkiürítés szakmaiatlanul és embertelenül zajlott, a kormány pedig sorsára hagyott sok-sok beteg, ellátásra, kezelésre szoruló, vagy műtétre váró embert. A következmények szokás szerint elmaradtak, én viszont mindent megteszek azért, hogy ne maradhasson semmi titokban.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.