2024. április 23. kedd

2020. október 16., péntek 11:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - A Cultura Nostra történelmi verseny győzteseit köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Beszédében a közigazgatási államtitkár rámutatott arra, hogy száz évvel az igazságtalanul ránk kényszerített diktátum után, ma büszkén és a jövőbe bizalommal tekintve mondhatjuk: minden nagyhatalmi törekvés, belső árulás, az átélt barna és vörös diktatúra, a levert ’56-os forradalom ellenére, az áhított és elért rendszerváltoztatás minden nehézsége dacára mi magyarok mégis megmaradtunk, és közösen, képesek vagyunk szembenézni a XXI. század kihívásaival.

Nemcsak, hogy megmaradtunk, hanem az elmúlt tíz esztendőben, a kormány által meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseknek köszönhetően úgy fordulhatunk a XXI. század harmadik évtizedére, hogy elmondhatjuk: az összmagyarság a Közép-Európai térség együttműködésének és fejlődésének motorjává vált.

A nemzetpolitikát érintő intézkedések közül is kiemelkedik a kettős állampolgárságról hozott törvényünk, amelynek alapján mára az 1 millió 100 ezret is meghaladja az új magyar állampolgárok száma. – emelte ki Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma