OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. október 16., péntek 11:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - A Cultura Nostra történelmi verseny győzteseit köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

    Beszédében a közigazgatási államtitkár rámutatott arra, hogy száz évvel az igazságtalanul ránk kényszerített diktátum után, ma büszkén és a jövőbe bizalommal tekintve mondhatjuk: minden nagyhatalmi törekvés, belső árulás, az átélt barna és vörös diktatúra, a levert ’56-os forradalom ellenére, az áhított és elért rendszerváltoztatás minden nehézsége dacára mi magyarok mégis megmaradtunk, és közösen, képesek vagyunk szembenézni a XXI. század kihívásaival.

Nemcsak, hogy megmaradtunk, hanem az elmúlt tíz esztendőben, a kormány által meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseknek köszönhetően úgy fordulhatunk a XXI. század harmadik évtizedére, hogy elmondhatjuk: az összmagyarság a Közép-Európai térség együttműködésének és fejlődésének motorjává vált.

A nemzetpolitikát érintő intézkedések közül is kiemelkedik a kettős állampolgárságról hozott törvényünk, amelynek alapján mára az 1 millió 100 ezret is meghaladja az új magyar állampolgárok száma. – emelte ki Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.