OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 16., péntek 11:57

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Közel 700 fiatal pályázott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

    A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram évről évre egyre népszerűbb. A 2021-es évfolyamra 690 fő jelentkezett, így közel tizenkétszeres a túljelentkezés.

Az ösztöndíjprogram lehetővé teszi a tehetséges fiatalok számára, hogy szakmai tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban itthon és külföldön egyaránt. Tavaly 412 pályázat érkezett, a jelentkezők emelkedő száma bizonyítja, hogy egyre több fiatal szeretné kipróbálni magát a közszférában. Az új évfolyam 2021. február 1-jén 60 ösztöndíjassal indul, akik szakmai fejlődését és beilleszkedését heti rendszerességű képzések és mentor segíti.

Idén a jelentkezők átlagéletkora 26 év. A jogászok, közgazdászok, bölcsészek mellett idén keletinyelv-szakos tanár is megtalálható a pályázók között. Ez is jelzi, hogy a fiatalok egyre szélesebb köre lát lehetőséget az ösztöndíjban.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.