OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. október 16., péntek 12:09

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez

    Belánszky-Demkó Zsolt emlékeztetett: Magyarország hosszú évtizedek óta támogatja a világélelmezés ügyét és a kormány fontosnak tartja a FAO működését. Az Agrárminisztérium FAO-ösztöndíjprogramja nagy sikerrel működik. Évek óta, 41 fejlődő országból, több száz hallgató Master’s szintű tanulmányokat végzett magyar agráregyetemeken. A fejlődő országok ösztöndíjas diákjai hazájukba visszatérve részt vesznek az éhezés elleni harcban és nagyon fontos szövetségeseink lehetnek a kétoldalú élelmiszeripari és agrár-együttműködésekben is. Emellett a "helybe visszük a segítséget" elvnek megfelelően Magyarország 2017 óta agrár-szaktanácsadási projektet valósít meg Ugandában.

A közel 40 esztendeje magyar kezdeményezésre született Élelmezési Világnap alkalmából – ahogy 2005 óta minden évben – pénteken több mint 20, élelmiszerrel megrakott kamion szelte át Budapest történelmi belvárosát. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett adománykonvoj – egy rövid megálló után a Hősök terén – 90 tonna terhével az Élelmiszerbank raktára felé vette az irányt. Az Élelmezési Világnap immár Világélelmezési Hétté bővült. Idén a COVID-19 járvány miatt az agrártárca egy videópályázattal járult hozzá az Élelmezési Világnap népszerűsítéséhez.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.