OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 16., péntek 12:27

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Irodalmi ösztöndíjpályázatot indított Erzsébetváros önkormányzata - Magyarországon első ízben indult útjára egy önkormányzat által alapított irodalmi ösztöndíjpályázat, amelynek nyerteseit egy független, szakmai zsűri választja ki. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat egyedülálló kezdeményezése hangsúlyozottan egy, a minőségi és szabad kultúrát támogató, a hivatás és alkotás szabadságát pártoló program.

    Az Erzsébetvárosi Önkormányzat nem titkolt célkitűzése, hogy pár éven belül a VII. kerületet Budapest kulturális kerületeként tartsák számon – mondta Szücs Balázs, Erzsébetváros kulturális alpolgármestere (Párbeszéd), a projekt önkormányzati felelőse. E folyamat első lépése az Erzsébetvárosi Irodalmi Pályázat, amelyet idén ősszel első alkalommal hirdet meg a kerület.

A hat hónapig tartó projekt keretében ’beköltöztetik’ a VII. kerület alkotói és előadói tereibe a kortárs irodalom legnívósabb képviselőit. Az ösztöndíjasok által készített szövegeket ötvözik más művészeti ágak képviselőinek munkáival, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon pedig az ösztöndíjasok prezentálják féléves alkotói tevékenységük eredményét.

A VII. kerületi önkormányzat jelenleg az első Magyarországon, amely önálló irodalmi alkotói ösztöndíjpályázatot hirdet. Gács Anna irodalomkritikus, egyetemi oktató, a szakmai zsűri elnöke hangsúlyozta: Erzsébetváros ezzel példát is mutat a kortárs kultúra támogatásának önkormányzati szerepvállalásához.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.