OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 16., péntek 12:27

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Irodalmi ösztöndíjpályázatot indított Erzsébetváros önkormányzata

    Simon Márton költő, slammer, az ösztöndíjpályázat kezdeményezője és a program koordinátora szerint a szinte minimális önkormányzati hozzájárulás is hatalmas segítséget tud nyújtani a díjazottak számára a mindennapokban, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy a hétköznapi megélhetés gondját félretéve csak az alkotásra tudjanak koncentrálni. A beérkező munkák elbírálását és annak függetlenségét szakmailag elismert irodalmi grémium biztosítja:  Gács Anna, a zsűri elnöke; Nagy Boglárka, a Jelenkor főszerkesztője; Visy Beatrix irodalomtörténész, kritikus; Babiczky Tibor költő, irodalmi szerkesztő és Kemény István író. A pályázat tiszteletbeli fővédnöke Lator László költő.

Az ösztöndíjpályázatra a 35–60 év közötti, középgenerációt képviselő, legalább már két kiadott kötettel rendelkező alkotók jelentkezését várják. Az ösztöndíjasok fél éven keresztül havi 160 000 forint támogatásban részesülnek. Szücs Balázs hangsúlyozta, hogy a támogatottak nemi arányának az 50–50%-hoz kell közelítenie, ezzel is segítve a női alkotók megjelenését és térhódítását a kortárs irodalomban. Pályázni 2020. november 6-ig lehetséges, a szükséges információk Erzsébetváros honlapján találhatóak.

A közeljövőben szakmai kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül a kultúratámogatás mai helyzetéről, a kortárs irodalom állapotáról és az ösztöndíjhoz kapcsolódó független elbírálási szempontokról.

Párbeszéd Sajtó
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.