OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 16., péntek 13:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Tömeges felmondásra készülnek az ápolók - A DK továbbra is azonnali, százszázalékos béremelést követel

    Hiába szóltunk előre, hogy nem csak az orvosok bérét kell megduplázni, hanem minden egészségügyi és szociális dolgozóét is, a kormány nem hallgatott ránk, most pedig itt vannak a következmények. A 24.hu által ismertetett friss felmérés szerint a kormány csak meggyorsította az egészségügy összeomlását, ugyanis a béremelésből kihagyott szakdolgozók mintegy negyede készül pályaelhagyásra. Úgy fest, hogy lassan bármi, amihez ez a kormány hozzáér, rögtön omladozni kezd, tovább rontva az egyébként is rossz helyzeten.

A Demokratikus Koalíció álláspontja nem változott, továbbra is azt követeljük, hogy duplázzák meg minden egészségügyi és szociális intézmény dolgozóinak a bérét. A DK szerint a bérek megduplázását azonnal kell végrehajtani, nem lehet évek alatt, a béremelést mindenkinek egyformán meg kell adni, orvosnak, háziorvosnak, ápolónak, a teljes kórházi szakszemélyzetnek és a szociális intézmények dolgozóinak is, mindezt pedig visszamenőlegesen, idén július elsejétől. Az orvosok béremelése csak az első lépés, itt nem szabad megállni, különben mindez csak olaj a tűzre.

Varga Zoltán
A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.