OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. október 16., péntek 14:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Érdemi segítségre várnak a családok, meg kell növelni a családtámogatások összegét!

    A hvg.hu összeállításából is látszik az a számszerűen kimutatható tény, hogy a Fidesz kevesebb pénzt fordít a családokra, mint az őt megelőző kormányzat, ugyanis annak mértéke nem éri el még a szocialista kormány által nyújtott támogatások 2008-as szintjét sem. Az Orbán-kormány pedig nem is akar ezen az állapoton változtatni, mivel a válság közepén a családok védelme érdekében eddig csak annyira futotta a Fidesznek, hogy a családügyi államtitkárból minisztert csinált.

Az MSZP szerint a jelenlegi helyzetben, amikor több százezren veszítették el az állásukat és rengeteg embernek került veszélybe a megélhetése, akkor azonnali és érdemi segítségnyújtásra van szükség.

Az MSZP szociáldemokrata pártként egy olyan Magyarországot akar megteremteni, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium. Ennek érdekében elengedhetetlen a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatás radikális emelése, az alanyi jogon járó családi támogatások (családi pótlék, GYES, GYET) megduplázása és az ellátások értékállóságának biztosítása.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.