OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. október 16., péntek 14:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Érdemi segítségre várnak a családok, meg kell növelni a családtámogatások összegét!

    Véget kell vetnünk annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet gyermekeink százezreinél, ezért minden gyermeknek meg kell adni a boldogulás lehetőségét. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében azt javasoljuk, hogy a babakötvény alapösszegét az alacsony jövedelemmel rendelkező szülők gyermekeinél minden évben egészítse ki az állam úgy, hogy számukra a nagykorúságuk elérésekor önálló életüket megalapozó indulóvagyon álljon rendelkezésre.

Továbbá javasoljuk a bölcsődei gondozási díj eltörlését, a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésének kiterjesztését a középiskolákra, és az iskolakezdéshez adott nagyobb támogatás bevezetését is.

Ezek mellett segíteni kell a családokat a gyermek napközbeni ellátását biztosító (köztük a munkahelyen is elérhető) férőhelyek érdemi növelésével, továbbá szükségesnek tarjuk a kisgyermeket nevelőknek az eddigieknél is nagyobb munkahelyi védelmét, a rugalmas munkaidő bevezetését (a gyermek hatéves koráig); a bölcsődei és óvodai nyitvatartás rugalmassá tételét is.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.