2020. október 25. vasárnap

2020. október 16., péntek 14:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Érdemi segítségre várnak a családok, meg kell növelni a családtámogatások összegét!

Véget kell vetnünk annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet gyermekeink százezreinél, ezért minden gyermeknek meg kell adni a boldogulás lehetőségét. Az esélyegyenlőség megteremtése érdekében azt javasoljuk, hogy a babakötvény alapösszegét az alacsony jövedelemmel rendelkező szülők gyermekeinél minden évben egészítse ki az állam úgy, hogy számukra a nagykorúságuk elérésekor önálló életüket megalapozó indulóvagyon álljon rendelkezésre.

Továbbá javasoljuk a bölcsődei gondozási díj eltörlését, a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésének kiterjesztését a középiskolákra, és az iskolakezdéshez adott nagyobb támogatás bevezetését is.

Ezek mellett segíteni kell a családokat a gyermek napközbeni ellátását biztosító (köztük a munkahelyen is elérhető) férőhelyek érdemi növelésével, továbbá szükségesnek tarjuk a kisgyermeket nevelőknek az eddigieknél is nagyobb munkahelyi védelmét, a rugalmas munkaidő bevezetését (a gyermek hatéves koráig); a bölcsődei és óvodai nyitvatartás rugalmassá tételét is.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő