OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 21. szerda
Ismertető


2020. október 16., péntek 15:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Napi három alma

    Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járványhelyzet miatt mindenkinek napi három almát kell elfogyasztania, hogy erősítse az immunrendszerét. A gond az, hogy a gyümölcsárak az egekben vannak, egy év alatt 40 százalékkal emelkedtek.  Napi 3 alma egy négy fős család esetében havi 40 ezer forntos kiadást jelent, ami a nagyon sok családnak megfizethetetlen.

Az LMP ezért állítja azt, hogy az alapvető élelmiszerek áfa tartalmát 27-ről 5 százalékra kell csökkenteni.Ha a kormány végre megfogadná a javaslatunkat, akkor az áfacsökkentés havi 9 ezer forintot hagyna egy átlagos négy fős családnál. És ez csak az almára vonatkozik, de ott van még a többi gyümölcs, a zöldségekről nem is beszélve.

Felszólítjuk a kormányt, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, és segítse a családokat az áfacsökkentéssel, hogy legyen módjuk megvédeni az egészségüket helyes táplálkozással.


LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.