OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 6. hétfő
Ismertető


2020. október 16., péntek 17:55

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Október 16. az Élelmezés, 17. pedig a Szegénység elleni küzdelem világnapja. A világnapok célja, hogy felhívják a figyelmet az éhezés felszámolásának szükségességére, valamint, hogy a szakmai szervezetek megosszák egymással a szegénység megszüntetésére irányuló hatékony stratégiáikat.

    A Krisna-hívők Ételt az Életért Szegényélelmezési Programja 30 éve áll a magyar társadalom szolgálatában. Naponta közel 2500 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. A koronavírus járvány idején sem tétlenkednek, pedig az ételosztásokat szigorúbb higiéniai körülmények között kell megszervezni. A tavasz folyamán, a járvány kezdetekor 10 ezer darab védőmaszkkal is segítették vendégeiket.

A mindennapos ételosztásokon a friss, meleg ebéd mellé - a Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködés jóvoltából - pékáru, gyümölcs, zöldség vagy tejtermék is kerül a rászoruló családok asztalára. Az akciónak hála sok száz tonna élelmiszer menekül meg attól, hogy feleslegesen a szemétbe kerüljön. Az Ételt az Életért a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete, a húsmentes ételekkel, minden egyes élelmiszer-kilogrammal 14.700 liter ivóvizet spórol meg a Földnek!

Nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon működik a Food for Life Program. Számukra minden egyes nap élelmezési nap, a világszervezet ugyanis minden egyes másodpercben kioszt egy tál meleg ételt a világ valamely pontján!

További információ és részletek az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program honlapján illetve a Youtube csatornánkon.
    
    
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.