OS Országos Sajtószolgálat
2021. június 19. szombat
Ismertető


2020. október 17., szombat 14:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. október 17., szombat (OS) - Mindenkinek biztosítani kell a méltó körülményeket! -

    Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja. Ez a világnap arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet: fel kell számolni, de legalább lépésről lépésre csökkenteni kell a társadalmi különbségeket!

Az állam feladata nem lehet más, mint arra törekedni, hogy mindenki számára méltó életkörülményeket biztosítson, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy mindenkinek legyen esélye a boldogulásra, a leszakadókat pedig úgy támogassa, hogy számukra is adottak legyenek legalább az alapvető feltételek a mindennapi boldoguláshoz.

A járvány idején családok tíz és százezrei vesztették el a munkahelyüket, egyetlen jövedelemforrásukat. Nyugdíjasok élnek 30-40 ledolgozott év után megalázóan alacsony jövedelemből, szociális dolgozók, tanárok végzik nélkülözhetetlen munkájukat bántóan alacsony fizetésért.

Sokak számára a napi három alma beszerzése is gond, ezért küzd az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden nap az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséért, a nyugdíjak és többek között a szociális szektorban dolgozók béremeléséért.

Mi zöldek egy olyan sikeres országban hiszünk, ahol senkinek nem kell rettegnie, hogy jön a hónap vége, hogy nincs pénze ennivalóra, hogy nem tudja a gyermeke ruháját megvenni, hogy kilakoltatják, vagy hogy időskorára teljesen elszegényedik.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté
az LMP társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.