2020. október 21. szerda

2020. október 17., szombat 14:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. október 17., szombat (OS) - Mindenkinek biztosítani kell a méltó körülményeket! -

Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja. Ez a világnap arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet: fel kell számolni, de legalább lépésről lépésre csökkenteni kell a társadalmi különbségeket!

Az állam feladata nem lehet más, mint arra törekedni, hogy mindenki számára méltó életkörülményeket biztosítson, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy mindenkinek legyen esélye a boldogulásra, a leszakadókat pedig úgy támogassa, hogy számukra is adottak legyenek legalább az alapvető feltételek a mindennapi boldoguláshoz.

A járvány idején családok tíz és százezrei vesztették el a munkahelyüket, egyetlen jövedelemforrásukat. Nyugdíjasok élnek 30-40 ledolgozott év után megalázóan alacsony jövedelemből, szociális dolgozók, tanárok végzik nélkülözhetetlen munkájukat bántóan alacsony fizetésért.

Sokak számára a napi három alma beszerzése is gond, ezért küzd az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden nap az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséért, a nyugdíjak és többek között a szociális szektorban dolgozók béremeléséért.

Mi zöldek egy olyan sikeres országban hiszünk, ahol senkinek nem kell rettegnie, hogy jön a hónap vége, hogy nincs pénze ennivalóra, hogy nem tudja a gyermeke ruháját megvenni, hogy kilakoltatják, vagy hogy időskorára teljesen elszegényedik.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté
az LMP társelnökei

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)