OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 17., szombat 22:45

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. október 17., szombat (OS) - Az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte az Országos Polgárőr Szövetséget.

        A tisztújító küldöttgyűlést történelmi jelentőségűnek nevezte dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és leszögezte, egy olyan vezetőségre van szüksége a szervezetnek, amely meg tudja tartani a szervezet egységét, profi módon tudják irányítani  a 30 éves polgárőrséget, illetve partnerek tudnak lenni az együttműködő szervezetekkel. Hozzátette, hazánk közbiztonsági mutatói az elmúlt öt év során jelentősen javultak, amelyhez a kedvező társadalmi viszonyok, úgy mint a stabil kormányzás, a hatékony belügyi vezetés, a sikeres rendőrség,  a csökkenő munkanélküliség, a sikeres közmunkaprogram, a szigorú ítélkezési gyakorlat is hozzájárultak. Azonban voltak tényezők, mint az illegális migráció, amelyek számos feladatot adtak és adnak ma is.
     Az elnök itt kiemelte a Határvédelmi Tagozat sikereit, a több ezer határon eltöltött szolgálati órát és 3200 feltartóztatott migránst. Az elmúlt öt év eseményeit összegezve a szervezet kimagasló munkát végzett. A polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban, több százezer jelzésadással éltek,  30 ezer esetben értek tetten bűnelkövetőket. Ehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mint erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat. Ezt a sikertörténetet kell tovább vinnie az új vezetésnek, amelynek élére  egybehangzó döntéssel, ellenszavazat nélkül, ötödik alkalommal is dr. Túrós Andrást választották meg elnöknek.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.