OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. október 18., vasárnap 10:23

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 18., vasárnap (OS) - Az emberkereskedelem az emberi jogok és méltóság egyik legsúlyosabb megsértése. Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján, 2020. október 18-án a Belügyminisztérium ismételten fel kívánja hívni a figyelmet a jelenség elleni fellépés fontosságára.

    Magyarország továbbra is elkötelezett az emberkereskedelem visszaszorítására irányuló erőfeszítések iránt. Az áldozatok védelme és segítése, az áldozattá válás megelőzése, az emberkereskedelemhez kapcsolódó bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonása valamennyi szereplő által támogatott és támogatandó törekvés. Ennek érdekében a Belügyminisztérium számos közreműködő, köztük minisztériumok, hatóságok és civil szervezetek munkáját fogja össze.

Az utóbbi évek munkájának egyik jelentős eredménye az év elején hatályba lépett emberkereskedelem elleni nemzeti stratégia, valamint az annak végrehajtásáról szóló intézkedési terv. A stratégiában tervezett feladatok egy része jelentős költségvetést igényel, amelyet a Kormány biztosít és az ütemezés szerint rendelkezésre bocsát.

A cél egy olyan nemzeti stratégia megalkotása volt, amely reagál az emberkereskedelem folyamatosan változó jellegére, a hazánkban megfigyelhető trendekre, valamint figyelembe veszi a nemzetközi színtéren megfogalmazott ajánlásokat, illetve az Európai Bizottság által kijelölt irányvonalat is.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.