2020. október 25. vasárnap

2020. október 18., vasárnap 10:23

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 18., vasárnap (OS) - Az emberkereskedelem az emberi jogok és méltóság egyik legsúlyosabb megsértése. Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján, 2020. október 18-án a Belügyminisztérium ismételten fel kívánja hívni a figyelmet a jelenség elleni fellépés fontosságára.

Magyarország továbbra is elkötelezett az emberkereskedelem visszaszorítására irányuló erőfeszítések iránt. Az áldozatok védelme és segítése, az áldozattá válás megelőzése, az emberkereskedelemhez kapcsolódó bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonása valamennyi szereplő által támogatott és támogatandó törekvés. Ennek érdekében a Belügyminisztérium számos közreműködő, köztük minisztériumok, hatóságok és civil szervezetek munkáját fogja össze.

Az utóbbi évek munkájának egyik jelentős eredménye az év elején hatályba lépett emberkereskedelem elleni nemzeti stratégia, valamint az annak végrehajtásáról szóló intézkedési terv. A stratégiában tervezett feladatok egy része jelentős költségvetést igényel, amelyet a Kormány biztosít és az ütemezés szerint rendelkezésre bocsát.

A cél egy olyan nemzeti stratégia megalkotása volt, amely reagál az emberkereskedelem folyamatosan változó jellegére, a hazánkban megfigyelhető trendekre, valamint figyelembe veszi a nemzetközi színtéren megfogalmazott ajánlásokat, illetve az Európai Bizottság által kijelölt irányvonalat is.
     Kiadó: Belügyminisztérium

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.