OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. október 18., vasárnap 10:24

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 18., vasárnap (OS) -

    A stratégia kiemelten sérülékeny csoportként kezeli a gyermekeket, a fiatalokat, különösen az állami gondozásból kikerülőket. Szintén prioritás a veszélyek megismertetése a mélyszegénységben élők – különösen a nők és a leánygyermekek – körében, akik a szexuális célú kizsákmányolás szempontjából veszélyeztetett társadalmi csoportot alkotnak.

A 2020. évben hatályba lépett törvénymódosítások (Büntető Törvénykönyv, gyermekvédelmi törvény) hozzájárulnak az elkövetők szigorúbb felelősségre vonásához, valamint a gyermekkorú áldozatok hatékonyabb védelméhez. A nyomozók, az ügyészek és a bírák rendszeresen megvalósuló szemléletformáló képzés keretében, esettanulmányok feldolgozásán keresztül szerezhetnek mélyebb tudást az emberkereskedelemmel kapcsolatban, amely jelentősen növelheti a büntetőeljárások hatékonyságát.

A következő időszakban több nagyszabású projekt is megvalósul: az Európai Unió Belső Biztonsági Alapjának részfinanszírozásával folytatódik a nagy sikerű "Ne hagyd!" figyelemfelhívó kampány, továbbá elindult egy, az emberkereskedelem áldozatainak segítséget nyújtó komplex áldozatsegítő program is.

Az elért eredményeink ellenére folytatnunk kell azt a kihívásokkal teli munkát, hogy a lehető legkevesebben válhassanak áldozattá, valamint hogy azok, akik az emberkereskedelem áldozataivá váltak, a lehető leghamarabb megfelelő ellátásban és jogi segítségnyújtásban részesülhessenek.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.