OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 21., szerda 13:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 21., szerda (OS) - Űrprogram helyett gazdasági válságkezelésre költsön a kormány!

    A Bozsik-stadion projektje, a Nemzeti Sportközpontok, a Puskás Aréna hibrid gyepének karbantartása, Kövér László szőnyegei, Semjén Zsolt Vadászati Világkiállítása és Matolcsy gigaszobrai után most ismét egy megdöbbentő kiadást jelentett be az Orbán-kormány: az önmagában is nevetséges magyar űrprogramot. A kormány a Gazdaságvédelmi Alapból egymilliárd forintot csoportosított át a Külügyminisztérium számára bizonyos  “űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra".

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, fejezzék be az értelmetlen pénzszórást, és koncentráljanak végre a valódi válságkezelésre! Mi, európai magyarok nem fogadjuk el, hogy Orbánék úgy tekintenek lassan a Gazdaságvédelmi Alapra, mint a saját kis malacperselyükre: az elmúlt hetekben osztogattak belőle a Belügyminisztériumnak, a Közszolgálati Egyetemnek és most Szijjártó hivatalának is. Eközben a magyar családok a padlóra kerültek, a kis- és középvállalkozások állami segítség híján tönkrementek, a munkavállalók pedig tömegesen kerülnek utcára, se bértámogatás, se meghosszabbított álláskeresési járadék nem jut nekik. Az egészségügy, a kórházak romokban, de Orbánék hamarabb fognak halálcsillagot építeni, mint kórházakat.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.