OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. október 24., szombat 10:51

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 24., szombat (OS) - Veszélyben a zöld Európa: Elutasította a fenntartható mezőgazdasági reformot az Európai Parlament -

        Az LMP szerint a tegnapi napon súlyos és mély sebet kapott a közös európai klímaküzdelem azzal, hogy az Európai Parlament nem fogadta el a Közös Agrárpolitika (KAP) zöld reformját. A profitérdek győzött a józan ész felett, az iparszerű nagyüzemi gazdaságok érdekei érvényesültek az egészséges élelmiszertermelés előtérbe helyezése, a vidéki élet, a családi-és kisgazdaságok, valamint a természeti értékek megőrzése helyett.
     Az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták Szövetsége, valamint a Renew Europe közösen akadályozták meg, hogy az Európai Unió agrárpolitikája természet- és klímabarát legyen, és hogy egy sikeres és zöld Európát építhessünk. Elfogadhatatlan, hogy sem a magyar kormány, sem a Fidesz EP képviselői nem emelték fel a hangjukat ez ellen, megszavazták a jövőnket kockára tevő javaslatot.
     Az elkövetkezendő hét évre szóló EU-s agrárpolitika iránya épp ellentétes az Európai Zöld Megállapodás céljaival. Áldozatává válnak a biodiverzitási célok, a talaj termőképességének megőrzése, vizeink védelme és nem utolsó sorban a vidék megtartó képességének biztosítása. Az EU-források a kisgazdaságok és ökológiai gazdálkodók helyett továbbra is a klímaváltozást gyorsító nagyüzemi mezőgazdálkodáshoz áramlanak.  

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.