OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 24., szombat 13:10

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 24., szombat (OS) - Közel hatezer fiatal vállalkozóvá válását ösztönzi a kormányzati támogatás.

        A támogatási keret mintegy 3 ezer vállalkozás létrehozását segíti a 30 év felettiek, és közel 6 ezer vállalkozásét a 30 év alattiak körében.
     Támogatási kérelmet kizárólag a benyújtás előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások adhatnak be. A Magyar Államkincstár 60 napon belül elbírálja a beérkezett kérelmeket, és kedvező támogatói döntés esetén kifizeti az igényelt összeg felét.
     Az államtitkár hozzátette, a 30 év alatti fiatalok még a nyugat-dunántúli, az észak-magyarországi régiókban jelentkezhetnek a programba, a 30 év feletti álláskeresők  számára rendelkezésre állt helyek már beteltek. A közép-magyarországi régióban a konvergencia régiókhoz képest tervezetten később indított tükörprogramban heteken belül várhatók az első utalások, már mintegy 150 fő be is nyújtotta a támogatási kérelmét.
     "A program a magyar kormány azon célját segíti, hogy hazánkban minél többen dolgozhassanak, a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése érdekében különösen fontos a vállalkozni vágyók támogatása" – hangsúlyozta Bodó Sándor.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.