OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 25., vasárnap 10:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2020. október 25., vasárnap (OS) - Életmentő lehet a non-invazív lélegeztetőgépek használata

        Az Operatív Törzs még május 5-én döntött arról, hogy a 200 fő feletti idősotthonok számára biztosítanak non-invazív lélegeztetőgépeket.
     Ezek a rendkívül egyszerűen kezelhető berendezések a fokozottan fulladó betegek számára nyújtanak átmeneti, de olykor életmentő segítséget, néhány órára javítják a beteg oxigenizációját, akár átmeneti légzészavart is megoldva a mentők kiérkezéséig. Működtetésükhöz nincs szükség különösebb szaktudásra. Nem kell intubálni a beteget, mint a kórházi invazív lélegeztetőgépek esetében, csupán oxigénmaszkon keresztül zajlik a légzéstámogatás. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakemberei fel is készítették erre az idősotthonok dolgozóit.
     15 olyan idősotthon van ma Magyarországon, amely 200 fő feletti ellátottal rendelkezik, ezekből 3 intézmény nem igényelt non-invazív lélegeztetőgépeket. A 3 idősotthonból 2 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, egy pedig alapítványi fenntartású intézmény.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.