OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. október 25., vasárnap 13:33

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. október 25., vasárnap (OS) - A Pénzügyminisztérium szerint július 1-je óta senki sem eshet ki önhibáján kívül a térítésmentes egészségügyi ellátásból, a tárca azonban önhiba alatt a pénztelenséget is érti.

        A tárca arcátlan propagandaszövege gondolkodó ember előtt nem rejtheti el az Orbán-kormány politikájának sivár embertelenségét. A Pénzügyminisztérium azt állítja, hogy az új rendszerben önhibáján kívül senki nem eshet el az ingyenes egészségügyi ellátástól, mert a tartozásról azonnal tájékoztatást küld az adóhivatal, illetve a nyugdíjasok, diákok, kismamák és hajléktalanok mellett a szociálisan rászorulóknak is törvény garantálja az ingyenes állami egészségügyi ellátást.
     A tárca közölte, ha a családban az egy főre jutó havi jövedelem a 34 200 forintot nem haladja meg – és más feltételek is fennállnak–, a hivatal egy erről szóló hatósági bizonyítványt állít ki, amely a kérelem kiállításától számítva egy évig biztosítja az ingyenes egészségügyi ellátást. A Párbeszéd arra hívja fel a Pénzügyminisztérium figyelmét, hogy a 34 200 forintos jövedelmi határ alig haladja meg a létminimum harmadát, a bizonyítvány létéről meg az arra jogosultak sem tudnak.
     Az Orbán-kormány az utóbbi évtizedek szociálisan legérzéketlenebb kormánya, amely elképesztő módon éppen egy világjárvány idején vonja meg az ingyenes egészségügyi ellátást az emberektől. A Párbeszéd követeli a júliusban hatályba lépett embertelen tb-törvény visszavonását!

Budapest, 2020. október 25.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.