OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. október 26., hétfő 12:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A Fidesz felelőtlen viselkedése helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség a vírus elleni harcban!

        Azonnali és érdemi intézkedésekre van szükség mivel a szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.
     Mindezek mellett pedig kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermeket váró családokra. Az ingyenes tesztelés mellett biztosítani kell, hogy a teljes fizetésükkel megegyező távolléti díj járjon azoknak, akiknek a járványügyi intézkedések miatt otthon kell maradniuk a gyermekükkel. Továbbá garantálni kell a várandós kismamák és a gyerekükkel otthon maradó szülők teljes felmondási védelmét is.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.