OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 26., hétfő 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a kormánynak kötelező legyen járványügyi adatokat szolgáltatnia az önkormányzatoknak

        Az elmúlt napokban több DK-s polgármester is azt kezdeményezte, hogy a kormány szolgáltasson kerületre bontott konkrét járványügyi adatokat az önkormányzatoknak. Így tett többek között Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi DK-s polgármester és Katanics Sándor DK-s veszprémi önkormányzati képviselő is. A kormány minden esetben megtagadta az adatszolgáltatást, Sára Botond bukott fideszes polgármester a fővárosi kormányhivatal vezetőjeként pedig azzal indokolta a kormányzati titkolózást, hogy nincs járványügyi veszélyhelyzet, ezért nem adhatják ki a járványügyi adatokat. Ezen szeretnénk segíteni, ezért a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be, hogy a területileg illetékes kormányhivatalnak kötelező legyen konkrét, kerületre vagy településre bontott járványügyi adatokat szolgáltatnia az önkormányzatoknak!
     Elég volt a kormányzati titkolózásból és sumákolásból, a kormánynak kutya kötelessége, hogy tájékoztatást nyújtson az önkormányzatok vezetésének. Ha a Fidesz nem támogatja a törvényjavaslatunkat, azzal a titkolózás és az elhallgatás mellett foglalnak állást, ezzel is hátráltatva a vírus elleni védekezést. Azt szeretnénk, hogy a kormány végre ne a vírus oldalán álljon, hanem az emberekén, ezért van szükség a kötelező kormányzati adatszolgáltatásra.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.