OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 26., hétfő 13:35

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén - A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és IV. kerülettel egyeztetve. A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét

        Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona, Csokonai utcai telephelyén. Folyamatosan érkeznek a tesztek eredményei, nagyon nagy pozitivitási arányt tartalmaznak, ezért a Fővárosi Önkormányzat, mint fenntartó kirendelte egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére, egyúttal vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézményvezetőt a vizsgálat végéig.
     A Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza többi között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását, és a negatív gondozottak elkülönítését.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.