OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 26., hétfő 15:45

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - Gyurcsánnyal közös nyilatkozatot kiadni október 23-ára túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált.

    A 2006. őszi események törésvonalat, identitás-meghatározó szerepet játszanak az életünkben, a magyar politikában. Emberek szemét kilőtték, békés tüntetőkkel szemben követett el tömeges jogsértést a saját rendőrségünk, és az elmúlt harminc év legjelentősebb tüntetés-sorozatára került sor Budapest utcáin, mert az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hazudott "reggel, éjjel meg este". Sokunk életében és a magyar politikában is új korszak kezdődött, amikor a kommunisták utódai vérbe fojtották az 1956-os, antikommunista forradalom 50. évfordulóját.

A Jobbik azok nélkül az események nélkül és azok nélkül az emberek nélkül, akik akkor az utcákon önfeláldozóan harcoltak, nem erősödött volna meg, nem jutott volna a Parlamentbe. A Gyurcsány elleni tüntetések vezető szerepéből eljutni oda, hogy a volt KISZ KB titkárral, az 1956-os forradalom 50. évfordulójának vérbe fojtójával és az MSZMP utódpártjával közösséget vállalnak október 23-án, azt jelenti, hogy megtagadják az antikommunizmust és megtagadják a 2006-os politikai generációt.

A Mi Hazánk nem teszi: ahogy elnökünk és több vezető politikusunk is vezető szerepet vállalt akkor a kommunista zsarnok elleni harcban, nincs ez másképp most sem. Gyurcsány Ferencet nem hatalomra, hanem börtönbe kell juttatni. Ennek elmaradása, az elszámoltatás hiánya pedig egyértelműen a Fidesz felelőssége.

Dúró Dóra
elnökhelyettes
Mi Hazánk Mozgalom
     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.