OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 27., kedd 09:12

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - Lázár János nyilatkozata nyomán hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett az LMP újbudai képviselője -

    Kreitler-Sas Máté, az LMP újbudai önkormányzati képviselője hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a Miniszterelnökség tulajdonában lévő ÉMI-telek (1113 Budapest, Diószegi út 37.) értékesítésével kapcsolatban.

A napokban Lázár János, korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter interjút adott egy online portálnak, melyben a következőket nyilatkozta: "Egy ember, akit kineveztünk oda igazgatónak, visszaélt a közbizalommal és meg is lopta az államot. Ezen nem tompított, hogy kirúgtam őket és az sem, hogy az adásvétel megkötése után félmilliárd forinttal még megemeltük a vételárat. Utólag. Nagyon durva, valódi korrupciós ügy volt az."

A korábbi miniszter ezen kijelentéseit az általa vezetett Miniszterelnökség tulajdonában lévő ÉMI-telek értékesítésével kapcsolatban tette. Meglátásom szerint a nyilvánosságban megjelent információk felvetik a bűncselekmény gyanúját, ezért mint az érintett körzet egyéni önkormányzati képviselője, az ügy kivizsgálása érdekében feljelentést tettem hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, mondta Kreitler-Sas Máté.

Kreitler-Sas Máté
képviselő
Újbuda Önkormányzata

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.