OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 27., kedd 15:58

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - Milyen sors vár a májrákos betegekre? Október a májrák elleni küzdelem hónapja is. A Gyógyulj Velünk Egyesület ismeretterjesztő riportot tett közzé a betegség kezelésének orvosi és emberi oldaláról, valamint ingyenes online betegnapot is szervez, ahol minden felmerülő kérdésre válaszolnak a májrákról.

        Sokan tudják, hogy október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ám azt sokkal kevesebben, hogy ekkor világszerte a májrákra is megpróbálják ráirányítani a figyelmet a betegszervezetek.  Idehaza minden évben mintegy kétezer betegnél fedeznek fel májrákot. A tévhitekkel ellentétben nemcsak a túlzott alkoholfogyasztás, hanem vírusfertőzések és anyagcsere-betegségek is okozhatnak olyan májkárosodást, amelynek talaján nagyobb kockázattal alakul ki májrák.
     Ugyan egyre szélesebb a magyar betegek számára is elérhető terápiás paletta, ám az életkilátásokat alapvetően továbbra is az határozza meg, hogy időben felismerik-e a májrákot. Azoknak van nagyobb esélye a gyógyulás esélyével felvenni a harcot a betegséggel, akiket meg tudnak operálni.

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.