OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 27., kedd 16:10

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - Párbeszéd: Nem várhatunk erőteljes gazdasági mentőcsomagot a Fidesz-kormánytól – Varga Mihály miniszteri meghallgatásának tanulsága

        Hiába mélyül a gazdasági válság, nincs egy megnyugtató válasza sem a pénzügyminiszternek a sorjázó kérdésekre. A Vállalkozásfejlesztési bizottság mai ülésén éves beszámolóját megtartó Varga Mihály az ellenzéki képviselőknek adott válaszaival csúnyán leszerepelt.
     Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, utalva a kormány első hullámos, kudarcos gazdasági válságkezelésének következményeire – a régióban rekordméretű gazdasági visszaesésre és a negatív csúcsokat döntögető bizalmi indexekre –, elsőként azt szerette volna megtudni, bevezetik-e a válságkezelő alapjövedelmet, vagy várható-e végre bármilyen hasonlóan komoly, jövedelempótló intézkedés a kormánytól. Varga miniszter – törvényi kötelezettségét megszegve – egyszerűen figyelmen kívül hagyta a kérdést, miközben a magyar választók 73%-a támogatja az alapjövedelem bevezetését.
     A katás vállalkozók elleni lex Parragh, a büntetőadó bevezetése helyett Tordai Bence a pozitív ösztönzők hasznosságára és a szakmai szervezetek által megfogalmazott konstruktív kritikákra hívta fel a miniszter figyelmét, felszólítva a kormányt a lex Parragh visszavonására. Varga Mihály ismét adóelkerülőnek bélyegezte a katás vállalkozók jelentős részét, indokoltnak nevezte a sokat vitatott lépést, és semmilyen korrekcióra nem mutatkozott nyitottnak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.