OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. október 28., szerda 14:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - A kormány úgy készült a második hullámra, hogy nem tett semmit a tesztelési kapacitás bővítése érdekében

    Mivel Gulyás Gergely szerint nincs összefüggés a védekezés eredményessége és a tesztek száma között, ezért felhívnánk a miniszter figyelmét arra, hogy a járványkezelés szakmai és nem pedig politikai kérdés. A szakértők szerint ugyanis a közösségi terjedés megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, mivel így lehet kiszűrni a tünetmentes betegeket és elejét venni a továbbfertőzésnek.

Úgy nem lehet sikeresen védekezni, ha a fideszes pártkatonák véleménye a meghatározó az orvosok és kutatók szakértelmével szemben, és kormányzati szinten tagadják a tesztelések jelentőségét a járvány elleni harcban.

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány tegyen érdemi lépéseket a tesztelési kapacitások bővítése érdekében és kezdje meg a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.