OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 08:49

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - A Fővárosi Kormányhivatal 150 millió forint bírságot szabott ki dohánytermékek tiltott mentoltartalma miatt

        Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya eljárása során megállapította, hogy a Winston Green, a Camel Dark Blue, az LD Green KS, a Winston Blender, a Winston XS Line Blender, valamint az LD XS Line Green megnevezésű dohánytermékek forgalmazásával a JTI Hungary Zrt. megsértette a cigarettatermékek mentolízesítésének tilalmát.
     A 2020. május 20-án hatályba lépett szabályok szerint a cigaretta és a cigarettadohány nem tartalmazhat mentolt. A jogsértésre tekintettel a Kormányhivatal összesen 150 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabásáról döntött a JTI Hungary Zrt.-vel szemben, és megtiltotta a termékek további forgalmazását.
     A mentoltilalom célja a dohányzás visszaszorítása, egyúttal a fiatalkorúak rászokási esélyeinek csökkentése.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.