2024. április 24. szerda

2020. október 29., csütörtök 15:29

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) -

Mély megrendüléssel értesültünk a franciaországi Nizzában történtekről, ahol egy, a helyi hatóságok által iszlamista terroristaként azonosított személy különös kegyetlenséggel gyilkolt meg három ártatlan keresztényt plébániatemplomukban. Ezúton szeretnénk részvétünket nyilvánítani az áldozatok családjainak, továbbá imáinkról biztosítani őket. A leghatározottabban elítélünk minden terrorcselekményt, kiváltképp, amikor azokat keresztények ellen követik el.
A magyar kormány felismerte azt a tényt, hogy a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, tavalyhoz képest 15 millióval több, 260 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Ezért hoztuk létre a világon elsőként 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, amellyel 3 év alatt 100 ezer bajbajutott szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé a Hungary Helps Programon keresztül.

Kiadó: Miniszterelnökség