OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. október 29., csütörtök 15:29

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) -

    Mély megrendüléssel értesültünk a franciaországi Nizzában történtekről, ahol egy, a helyi hatóságok által iszlamista terroristaként azonosított személy különös kegyetlenséggel gyilkolt meg három ártatlan keresztényt plébániatemplomukban. Ezúton szeretnénk részvétünket nyilvánítani az áldozatok családjainak, továbbá imáinkról biztosítani őket. A leghatározottabban elítélünk minden terrorcselekményt, kiváltképp, amikor azokat keresztények ellen követik el.
A magyar kormány felismerte azt a tényt, hogy a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, tavalyhoz képest 15 millióval több, 260 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Ezért hoztuk létre a világon elsőként 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, amellyel 3 év alatt 100 ezer bajbajutott szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé a Hungary Helps Programon keresztül.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.