OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. november 6., péntek 12:27

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. november 6., péntek (OS) - Senki se kapjon kevesebb fizetést, ha a járvány miatt otthon kell maradnia!

    A Párbeszéd szerint senkit sem érhet hátrány amiatt, ha a járványhelyzet következtében kiesik a munkából, vagy a gyerekek távoktatása miatt kénytelen otthonról dolgozni. A Párbeszéd a táppénz azonnali megemeléséért törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A koronavírus-járvány miatt egyre többen esnek ki ideiglenesen a munkából, és jelenleg táppénzre kényszerülnek. A Szülői Hang által készített felmérés szerint a szülők többsége úgy támogatná az iskolák bezárását és a távoktatást, ha az állam garanciát vállalna arra, hogy ez nem veszélyezteti a megélhetésüket.

Az utóbbi években egyre több munkavállaló követeli a táppénz összegének emelését, aminek ismét aktualitást ad, hogy a COVID-19-megbetegedés miatt egyre többen kénytelenek otthon maradni. A családok esetében akkor is kénytelenek a szülők táppénzre menni, ha a gyerekeket hazaküldik a közoktatási intézményekből. Mindez egyre több családnak jelent komoly pénzügyi problémát, emiatt a Párbeszéd törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amelyben a táppénz jelenlegi mértékét a nettó bér 100 százalékára emelné, amennyiben a munkavállalónak otthon kell maradnia karanténban.

Szabó Tímea,
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.