OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. november 10., kedd 20:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 10., kedd (OS) - A DK reagálása Orbán Viktorra - A miniszterelnök bevallotta: vagy összeomlik az egészségügy, vagy nem

    Egy nappal azok után, hogy a kormány több hónapos semmittevése miatt Orbán Viktor leállította az országot, a miniszterelnök még rémisztőbb dolgot árult el. Orbán Viktor ma este azt mondta, hogy 50% az esély arra, hogy a magyar egészségügy a rendelkezésre álló orvossal és ápolóval kezelni tudja a helyzetet. Lefordítjuk: vagy igen, vagy nem.

A Demokratikus Koalíció szerint több hónapnyi kormányzati semmittevés és hazudozás után ma eljött az igazság pillanata. A “világszínvonalú egészségügyről", “szinte korlátlan“ egészségügyi kapacitásról hazudozó miniszterelnök ma magyar emberek halálát helyezte kilátásba. Ha ma bárki felteszi magának azt a kérdést, hogy az egészségügy el fogja-e látni, ha elkapja a vírust, arra az a miniszterelnök válasza, hogy vagy igen, vagy nem. Amilyen gyomorforgató szavak ezek, épp annyira tragikusak és szívszorítóak is.

Attól a miniszterelnöktől, aki az első számú felelőse az ország járvány elleni védekezésének és a kezdetektől egy személyben irányítja a védekezést, attól a miniszterelnöktől, aki személyesen ígérte meg, hogy az egészségügy mindenkit meg fog gyógyítani, attól a miniszterelnöktől ma annyira futotta, hogy a magyar egészségügy vagy összeomlik, vagy nem. Teljesen világos: a kormány elbukott a járvány elleni harcban.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.