2024. április 16. kedd

2020. november 11., szerda 13:00

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 11., szerda (OS) - Gyurcsány Ferenc: Hivatalosan is elkezdődött a pánikkormányzás időszaka

A miniszterelnök tegnap este azt mondta, hogy 50% esély van az egészségügy összeomlására. Az elmúlt 24 óra történései azt bizonyítják, hogy van valami, ami még a magyar egészségügynél is hamarabb omlott össze: a magyar kormány. A kormányban a hét elején a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el. Mialatt magyar emberek százai halnak meg minden egyes nap, a kormány a választójogi törvényen kezdett el barkácsolni. Miközben magyarok tízezrei veszítik el a megélhetésüket, a kormány alaptörvénybe betonozná a lopást. Mialatt a kórházaink lassan nem fogadnak betegeket, a kormány az egyedülálló szülők örökbefogadását korlátozza. Miközben magyar vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány alaptörvényben akarja megmondani, hogy mit nevezhetünk családnak. Ezek a rendelkezések a pánikkormányzás termékei, ezek egytől-egyig kétségbeesett és reménytelen próbálkozások a kormány alkalmatlanságának palástolására.
     Az Orbán-kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, az egészségügyet, nem kezelte a válságot, most pedig bajban vagyunk. A kormány alkalmatlanságának következményeit ugyanis mi, magyarok fogjuk elszenvedni és megfizetni. Eljutottunk oda, hogy szinte szerencsésnek érezheti magát az, aki a munkahelyét veszíti el a kormány miatt, és nem az életét.

Kiadó: Demokratikus Koalíció