2020. december 4. péntek

2020. november 14., szombat 12:04

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2020. november 14., szombat (OS) - A Magyar Honvédség ahogyan a koronavírus-járvány első hullámának idején is tette – a járvány terjedésének lassítása, az egészségügyi területen dolgozók leterheltségének csökkentése, valamint az emberek biztonságérzetének növelése érdekében most is minden rendelkezésére álló eszközével és képességével segíti a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok ellátásában.

Ahogy az elmúlt hónapokban már tapasztalhattuk, a magyar állampolgárok mindig, minden körülmények között számíthatnak a katonákra, akik folyamatosan részt vesznek a határvédelmi és határzárási feladatok ellátásában, biztosítják a humanitárius korridorokat, fertőtlenítik az intézményeket és kórházparancsnoki feladatokat látnak el.
     Ezen túlmenően a november 11-én hatályba lépett kormányrendelet értelmében az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és részt vesznek a szigorítások- és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában.
     A megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium